Les 14A De 1e, 2e en 3e snaar

<- Een volgende les…

De 1e, 2e en 3e snaar

Nu gaan we het weer wat moeilijker maken (dus zorg dat je de oefeningen tot aan deze les goed kan spelen). We gaan nu de 1e, 2e en 3e snaar afwisselen.

Deze kennen we vast wel!

 

Speel het liedje minstens twee keer zo langzaam als de opname! Houd je de checklist er af en toe nog bij? Speel je met wisselslag? Is je houding goed? Niet denken dat je het zelf beter weet… Dat is geen basis om een cursus te volgen. Houd nog even vast aan die regels!

Oei, ik heb het moeilijk gemaakt. Twee momenten waar je je linkerhand twee vakjes moet opschuiven naar de derde positie (je wijsvinger staat dan in het derde hokje, daarom derde positie). Een voorbeeld van positiespel. We gaan pas weer verder met posities in het ‘tweede jaar’ klassiek. Let op het vasthouden van de 1e en 3e vinger. En let op die duim dat deze netjes in het midden achter het tweede hokje blijft staan en niet boven de hals uitkruipt! Natuurlijk schuift de duim mee bij de derde positie. Probeer ook nu blind te spelen! Enkel bij het verschuiven van je hand (positiespel) langs de hals kijkt een gitarist even op zijn vingers. Want hij moet wel weten waar de eerste vinger neer te zetten om in de juiste positie uit te komen! Verder spelen we blind!

De liedjes zijn herkenbaar en dat helpt om de song goed ten gehore te brengen. Het is wel meteen een moeilijke oefening. We vervolgen in kleinere stapjes.

<- Een volgende les…

error: Content is protected !!