Les 15A De achtste noot

<- Een volgende les…

De achtste noot..

We zijn de verschillende noten al eerder tegengekomen in Les 8A. Toch kunnen we hier nog een noot aan toevoegen; namelijk de achtste noot van een halve tel. Weet je nog hoe de andere noten eruit zagen? Kijk anders even terug.

Als we kijken in een overzicht dan hebben we dus:

En die achtste noot, daar hebben we het in deze les dus over. We kunnen achtsten opschrijven als een kwartnoot met een vlaggetje. Als ze bijvoorbeeld in hun eentje op de notenbalk staan (dit gaan we zien). Soms schrijven we twee achtste noten achter elkaar (dit gaan we ook zien). We verbinden deze dan. Die twee achtsten zien er dan zo uit:

Hebben we er nog meer achter elkaar, dan plakken we er gewoon meer aan elkaar vast. Maar natuurlijk moet het wel leesbaar blijven. Er kan daarom voor gekozen worden ze toch los of per twee bijvoorbeeld te schrijven. En er zijn noten die zelfs nog sneller gaan. Gelukkig komen we die niet zo vaak tegen.

Bij de kwartnoot tellen we 1,2,3,4 etc. We tellen bij de achtste noot anders; 1e, 2e, 3e, 4e. Oftewel:

Mmh. 1e, 2e, 3e, 4e. Ja en dan? Snap er eigenlijk niet zoveel van… Laten we in de volgende les snel kijken naar een aantal voorbeelden. Dan valt alles op zijn plek.

<- Een volgende les…

 

 

error: Content is protected !!