Les 1A Voordat je met gitaar begint…

<- Een volgende les…

 

Time management

Stel je in op een aantal momentjes in de week een kwartiertje oefenen op de gitaar. Het helpt om meteen na de les of desnoods de dag erna meteen even met de gitaar te gaan zitten. Dan zit de les nog vers in het geheugen. Net voor de volgende les beginnen met het huiswerk, een dik uur proberen er nog iets van te maken en veel moeilijkheden tegenkomen, is dan ook geen goede methode!

Dit geldt ook voor de online lessen. Wanneer je een aantal lessen gedaan hebt, probeer de volgende dag meteen even te gaan zitten. Probeer bij het doen van volgende lessen de vorige oefeningen even te herhalen. Een aantal lessen online doen en vervolgens steeds twee weken er overheen laten gaan werkt denk ik ook niet. Een klein beetje discipline, geduld en talent is nodig.

 

Starten op de gitaar

De gitaar is ook vanwege zijn lage aanschafprijs erg populair als instrument om mee te starten. In tegenstelling tot de piano kan je de gitaar een stuk eenvoudiger meenemen. En bovendien… gitaar kunnen spelen is gewoon heel stoer!

Wanneer je stapjes kan blijven maken blijft het leuk. Je thuis een goede methode hebt gevonden voor het oefenen. Lukt het laatste niet, dan voel je je al snel een beetje schuldig dat het vorige week niet goed gelukt is met oefenen… Gaat het spelen van stof uit de vorige les eigenlijk ook niet zo goed als we daar nog even naar kijken, voel je je niet goed vooruit gaan. En vorige week was het ook al niet gelukt om goed te oefenen…

Een gitaarleraar werkt als ‘stok achter de deur’. Daarnaast helpt het om een afspraak te maken met jezelf over oefenen.

 

Goal setting

Leerlingen willen lol ervaren en goed worden in gitaar. Anders ga je immers niet je met gitaar bezig houden toch? Daaraan gekoppeld zit oefenen! Een gitaar kopen zorgt niet voor goed worden in gitaar. Gitaarles nemen zorgt daar ook niet voor. Maak een afspraak met jezelf hierover. Wanneer en hoe lang maak ik in de week tijd voor gitaar? Een veel grotere kans dat jij dan lol gaat beleven in goed worden in gitaar!

Jonge leerlingen kunnen dit nog niet zelf. Ik spreek duidelijk af welke oefeningen gedaan moeten worden en hoeveel tijd ongeveer nodig is. En meteen even gaan zitten na de les helpt enorm!

Maak een afspraak met jezelf over hoe te komen bij jouw doel. Wanneer en hoe lang maak ik dus in de week tijd voor gitaar?

<- Een volgende les…

Bij deze les horen nog geen oefeningen, theorie, samples.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!