les-1h-de-elektrische-gitaar

<- Een volgende les…

 

Deel 2: De elektrische gitaar

Welkom bij de eerste les van deel 2 van de cursus! In dit gedeelte gaan we kijken naar alles wat jij nodig hebt om goed te kunnen starten op de elektrische gitaar.

Sommige gitaarbarbaren willen toch heel graag meteen op die elektrische gitaar starten. Geen probleem!

Cursus deel 2 kan je ook doen zonder kennis van deel 1.  Soms zullen we daarom wel terugkijken naar onderwerpen van cursus deel 1.

Natuurlijk bestaan er wel voordelen voor het starten op de klassiek gitaar.

Het belangrijkste voordeel van starten op de klassiek gitaar is het makkelijk in staat zijn om beide instrumten te bespelen. Gitaar leren op de elektrisch wijze? Dan zul je hierna nog een flinke investering moeten doen om ook echt mooi geluid te krijgen uit een akoestische gitaar. Het is makkelijker om van akoestisch gitaar naar elektrisch over te stappen, in plaats van andersom.

Ten tweede is de klassieke gitaar een stukje goedkoper. Het is dus makkelijker kennis te maken met gitaar.

Als laatste zie ik dat veel gitaristen die eerst gestart zijn op de klassiek gitaar gewoon een betere speeltechniek hebben. Ze spelen met de vingers, niet enkel met een plectrum. Zelf vind ik het fijn om beide methoden af te kunnen wisselen. Elektrisch gitaar gaat eigenlijk toch vooral met een ‘flippo’ (weet je niet wat dat is? -> zoek maar op…)

Sommige gitaarbarbaren willen toch heel graag meteen op die elektrische gitaar starten. Daarom kan je ook hier starten met methode deel 2.

Ook in dit gedeelte maak ik gebruik van lessen met theorie, oefeningen, samples en voorbeelden. Hiernaast bestaan de songs. Ik verwijs heen en weer van de lessen naar de songs en omgekeerd. Zodoende zal ik gedurende de lessen automatisch een aantal songs introduceren als voorbeeld. Later kan je jouw oefening uitbreiden door het kiezen van meer liedjes die jij leuk vindt.

In de elektrische methode starten we ook eerst met de barbaarse beginselen. Hiermee zal ik starten in de volgende les. Net als in het vorige deel starten we met wat we nodig hebben aan equipment. Wat is het verschil tussen een online les en een gewone gitaarles? Hoe houd ik de elektrische gitaar vast? Wat is belangrijk bij het neerzetten van de vingers van de linkerhand? En hoe houd ik mijn plectrum vast? Hoe gaat aanslaan dan?

Na deze basis onderwerpen gaan we kijken naar de manieren die we gebruiken om muziek op te schrijven bij elektrisch gitaar en volgen mijn voorbeelden.

We slaan de noten van klassiek gitaar over. Enkel gaan we kijken hoe het werkt met tablatuur, slagschema’s en akkoorden. Deze termen klinken je vast nog onbekend als je start nu voor het eerst met dit deel. In de volgende lessen zullen deze termen betekenis krijgen.

 

<- Een volgende les…

Bij deze les horen nog geen oefeningen en samples.

error: Content is protected !!