Les 2D Oefening met p,i,m,a,m,i

<- Een volgende les…

Een oefening met p,i,m,a,m,i

*De E in de song is natuurlijk Em! (geen gis).

Probeer bovenstaande oefening eerst eens met vingers te spelen. Kijk daarna of het met plectrum lukt. Let erop dat je met plectrum de eerste drie noten van je af aanslaat. De laatste drie noten speel je juist weer naar je toe met je plectrum. Vanaf nu mag je kiezen of je met vingers of met plectrum speelt. Probeer vooral allebei!

Hoewel we in bovenstaande oefening door zijn gegaan vanuit het klassiek gitaar met de noten die we eerder al geleerd hebben in ‘het eerste jaar’, spelen we nu dus eigenlijk al akkoorden. Hoewel, de noten spelen we achter elkaar. We hebben geleerd dat het dan arpeggio’s heten (zie Les 19A). De beweging is gelijk aan het basis fingerpicking patroon zoals we deze later tegen zullen komen in eerste songs. Zoals bij House of the Rising Sun van The Animals.

We kunnen de noten ook in één keer spelen of aanslaan. We zetten de vingers niet meer noot voor noot neer, maar zetten de greep in één keer neer aan het begin van de maat. We komen dan uit bij ‘akkoorden’ en ‘slagritmes’. Deze onderwerpen gaan we dan ook behandelen in de volgende lessen.

<- Een volgende les…

error: Content is protected !!