Lezen 4A Een nieuwe snaar op de klassiek gitaar

<- Een volgende les…

 

Een nieuwe snaar op de klassiek gitaar.

Ben je net lekker aan het spelen… Klojink.. schiet er zo’n snaar af. Daar hebben we een oplossing voor!

Eerst die oude snaar eraf.. Bij een klassieke gitaarsnaar hebben we helaas geen balletje aan de snaar waardoor deze bij de kam vanzelf blijft zitten wanneer we de snaar erdoorheen halen. We moeten hem er zelf opknopen. Bevestig eerst de snaar aan de onderzijde. Haal de snaar door het bevestigingsbalkje (de kam) heen en zorg dat er zo’n 10 cm snaar zich aan de andere kant bevindt.

Meestal zijn die nylonsnaren en bassnaren ook nog een anders op de kam geknoopt. Misschien moet je onderstaande knop dan iets aanpassen. Maar dit is de meest voorkomende knoop. Oei wat is tekenen op de PC lastig…

En aantrekken maar…

Nu de andere kant.

En weer aantrekken maar…hhhhhooo wacht, heb je de snaar wel strak genoeg staan?

Ook voor de klassieke gitaar geldt, handig om altijd een extra setje snaren bij je te hebben want die dingen die springen net op het moment dat je op vakantie bent ofzoiets en er is geen gitaarwinkel in de buurt.

En nu.. stemmen maar! Heb je een pc bij de hand, dan kan je natuurlijk stemmen met de eerste methode van les 20A. Nog beter. Zorg voor een stemvork (een stemapparaatje werkt niet). Probeer ook de tweede methode van stemmen je eigen te maken in Les 20A. Dan hoef je op vakantie niet te gaan zoeken naar de dichtstbijzijnde PC.

<- Een volgende les…