Werkwijze

Terug naar de homepage…

In de les probeer ik ruimte te geven voor bovenal wensen van de leerling zelf. Heb dan wel een methode geschreven en een soort idee van hoe gitaarles eruit moet zien. Toch blijft de leerling zelf de grootste expert in wat hij of zij op dat moment nodig heeft. Ik probeer daarom te luisteren en in te spelen op steeds een nieuwe wens van de leerling zelf.

Kom je lessen? Dan staat er een live stream webcam aan. Dat is wel een beetje vreemd he!? Maar dat doe ik zodat ouders een oogje in het zeil kunnen houden en mee kunnen kijken tijdens het moment dat jij in mijn les bent. Ook hoeven ze dan niet altijd mee naar de les te komen. Kunnen ze toch een beetje meedoen..

 

Zelf geef ik nu al een 9 tal jaar gitaarles. Dat betekent dat ik al meer dan 100 leerlingen op de gitaar heb gezet. Dit deed ik eerst met het volgen van het les vakplan klassiek gitaar van de EGTA. Nu pak ik lesonderwerpen ruimer.

Niet alleen zetten we zo in op een klassieke basis (houding klassiek gitaar, noten lezen, muziektheorie, samenspel) maar is er ook ruimte voor het maken van eigen muziek, erbij zingen of misschien wel een combinatie met mondharmonica?

Lees meer bij…

Muziekstijlen

De online lessen die ik heb gemaakt ter ondersteuning:

De klassieke basis: het eerste jaar, extra klassiek en een start in klassiek, flamenco en gypsy gitaar (enkel offline beschikbaar).

Het vervolg binnen de pop en blues: akkoorden, technieken, barré akkoorden en een start met popsongs.

Het vervolg binnen rock en solo gitaarintro in rock, effecten, solo gitaar en een start met rocksongs. (deze methode nog in ontwikkeling)

De lesboeken die ik gebruik ter ondersteuning: